Mindennapi klasszikusok

Mindennapi klasszikusok

Vásáry-előhang

2013. augusztus 10. - _romanista

Idézet az egyik napilap mai számából, egy Vásáry interjúból: "Vannak a léleknek régiói, amelyekbe csak a zene világít be. Így érzem én is." Erre a Schubert darabra ez különösen igaz:

Drága Tamás, csak holnap lesz a születésnapod, de nekem mégis írnom kell Neked már ma - persze holnap is fogok. Nincsen nap, hogy ne gondolnék Rád: arra a pár beszélgetésre, meg arra, amikor Schubertet és azt a Brahms intermezzót játszottad, de ezt majd holnap...

Ma csak annyit, hogy a lehűlést, és a lehűléssel a szomorkás estéket Brahms és Schubert hozta: egyikük fogta a felhők egyik végét, a másik a másikat: az estékben benne ez a Schubert dallam; szerintem Te pontosan tudod, hogy mire gondolok. Drága Tamás, akkor holnap folytatjuk...

A bejegyzés trackback címe:

https://klasszikusok.blog.hu/api/trackback/id/tr195455367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2013.08.11. 07:43:30

A napfény ize ettől lett még emlékezetesebb...

backg 2013.08.12. 21:52:50

Akit érdekel a teljes interjú, a Magyar Nemzetben jelent meg, és előbb-utóbb fent lesz a Digitalstand-os archívumban, érdemes az egészet elolvasni.
süti beállítások módosítása