Mindennapi klasszikusok

Mindennapi klasszikusok

Öröm minden szívdobbanás

2013. május 02. - _romanista

Magyarországon évente mintegy 800 szívbeteg gyermek születik, kellő időben történő megfelelő kezelésük esetén azonban 95%-uk megmenthető. „A Szívbeteg Gyermekek Védelmében” Alapítvány 1991 óta segíti a szívbeteg újszülöttek, csecsemők és gyermekek gyógyulását.

kep_1.jpgAz Egészségügyi Világszervezet (WHO) számára készített, 21 ország 240 millió lakosára vonatkozó felmérés szerint az élve születettek 0,8%-a, vagyis közel minden századik újszülött veleszületett szívbetegséggel jön a világra. Hazai vonatkozásban ez azt jelenti, hogy Magyarországon évente mintegy 800 szívbeteg gyermek születik. Kellő időben történő adekvát kezelésük esetén 95%-uk megmenthető, ehhez azonban 50-60%-ban újszülött vagy csecsemőkorban, 30-40%-ban pedig beiskolázásuk előtt szívkatéteres beavatkozást vagy szívműtétet kell végezni.

A kiszolgáltatott gyermekek – még inkább a beteg gyermekek – sorsa a betegellátás feltételein, tehát azon múlik, hogy számukra milyen körülményeket teremtünk. Az Önök támogatása ahhoz a lelki emelkedettséghez és testi elégedettséghez járul hozzá, amit a szívbeteg gyermekek számára egy-egy készülék, műszer, vagy akár egy játék beszerzése, kórházi környezetük otthonosabbá tétele jelent.

Az intézeti ellátás igen sokrétű: a szívkatéteres beavatkozásoktól a nyitott szívműtétekig terjed, amelyeket követően a szívelégtelenségben szenvedő gyermekek többnapos intenzív támogatásra (mesterséges keringésfenntartásra, gépi lélegeztetésre stb.) szorulnak. Gyógyításuk nemcsak a műtéti beavatkozások során, hanem azokat követően is sokszor csak egyszer használatos speciális eszközökkel és készülékekkel történhet, amelyek beszerzése komoly anyagi nehézségeket támaszt az egészségügyi intézmények felé.

„A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány” 1991 óta segíti a szívbeteg újszülöttek, csecsemők és gyermekek gyógyulását. Székhelyük a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja, ahol a Magyarországon végzett gyermekkori szívműtétek több mint 80%-a, a szívkatéteres terápiás beavatkozások közel 100%-a zajlik.

kep_2B_kicsi_v2.jpgA támogatóknak és a személyi jövedelemadójuk 1%-át felajánlóknak köszönhetően az alapítvány az elmúlt 22 évben számos olyan eszköz beszerzéséhez tudott anyagi hátteret biztosítani, amelyek segítettek abban, hogy a Gyermekszív Központ mára európai színvonalú, évente sok száz gyermeknek gyógyulást adó kórházzá válhasson. Az Alapítvány évente átlagosan 20-30 millió Ft támogatással járul hozzá a szívbeteg újszülöttek, csecsemők és gyermekek zavartalan gyógyításához.

Az Önök támogatásával ezt a munkát tovább folytathatjuk. Adóbevallása elkészítésénél gondoljon arra, hogy adója 1%-nak felajánlásával Ön is segíthet a beteg csecsemők megmentésében!

www.gyermeksziv.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://klasszikusok.blog.hu/api/trackback/id/tr215260528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása