Mindennapi klasszikusok

Mindennapi klasszikusok

A Fesztiválzenekarral Frankfurtban - 4. rész

2011. október 24. - _romanista

Ez az élménybeszámoló-sorozat a Fesztiválzenekar 2011. október 23-ai frankfurti fellépéséről szól. Műsoron Bartóktól a Magyar parasztdalok és a II. zongoraverseny Schiff András szólójával, valamint Schubert IX. (C-dúr, "Nagy") szimfóniája.

Itthon. Az elmúlt két és fél nap nagyon intenzív volt, nem is csak az utazás, sokkal inkább a zenei élmények. Két nap alatt lényegében háromszor hallottam Bartók II. zongoraversenyét - a három közül nekem a legnehezebb -, kétszer Schubert IX. szimfóniáját: minden egyes alkalommal újabb és újabb gondolatok, érzések.

Szeretnék írni majd "rendes" élménybeszámolót, de ehhez idő kell, hogy az élmények ülepedjenek, ugyanakkor valamit állandóan meg kell ebből a két és fél napból osztani úgy, hogy közben a feszültség ne távozzon el ezeken a kisebb írásokon keresztül.

Tegnap Schiff András két ráadást adott: az első Bartók szonátájának egy részlete volt, utána pedig ez a Schubert darab következett - sajnos nem teljes a felvétel:

A bejegyzés trackback címe:

https://klasszikusok.blog.hu/api/trackback/id/tr73327051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása