Mindennapi klasszikusok

Mindennapi klasszikusok

Bajnokok Ligája döntő, avagy a klasszikus zene és a futball

2010. május 23. - _romanista

Bár Beethoven hétvégét terveztünk, mi sem mehetünk el szó nélkül a nagyvilág történései mellett: a tegnapi Bajnokok Ligája döntőben győzelmet arató Internazionale tiszteletére szóljon Verdi Aidájából a Bevonulási induló!

És talán felmerül a kérdés: hogyan kerül a labdarúgás egy klasszikus zenével foglalkozó blogba? Hadd válaszoljunk egy Brahmsról szóló idézettel és egy Sir Bobby Robsonról beszúrt videóval:

„Röviddel ezután kiderült, hogy rákos. 1897. március 7-én még megjelent 4. szimfóniája előadásán. A végén a közönség és a zenekar felállva tapsolt az élettől búcsúzó szerzőnek. Kevesebb mint egy hónapon belül a zeneszerző meghalt.” (Anne Gray: Komolyzenei kalauz)

Az ígért videó elé csak tőmondatokban: 2009. július 31-én hunyt el Sir Bobby Robson az angol labdarúgás legendás egyénisége. Bobby Robson az 1990-es világbajnokságon az elődöntőig vezette az angol csapatot, ahol csak 11-esekkel maradt alul a későbbi győztes NSZK-val szemben. Halála előtt egy héttel a tiszteletére, valamint rákellenes alapítványa javára rendezett gálamérkőzésen vette át az UEFA életműdíját, illetve a Newcastle United stadionjában búcsúzott tőle a közönség. Forrás, illetve Sir Bobby Robsonról bővebben:http://nst.blog.hu/2009/07/31/bobby_robson_1933_2009 

A bejegyzés trackback címe:

https://klasszikusok.blog.hu/api/trackback/id/tr762025283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása