Mindennapi klasszikusok

Mindennapi klasszikusok

1 éves a Mindennapi klasszikusok blog és a Facebook oldal!

2011. május 18. - _romanista

Minden tavaly tavasszal kezdődött, amikor még májusban is ítéletidő volt. Mi mástól is várna az ember vigasztalást rossz időben, ha nem a zenétől? Rákerestem a YouTube-on Beethoven Tavaszi szonátájára, meghallgattam a részletet, és ekkor jött az ötlet: kerüljön ki minden nap valamilyen zene valahová, amely kötődik az adott naphoz: ha süt a nap, akkor legyen napfényes, ha esik, akkor pedig legyen esős és kissé búskomor zene.

Azt hiszem, hogy először volt a blog, és utána lett a Facebook oldal - mindkettő tavaly május 18-án született. A napfényes, komor zenék után aztán jöttek az adott naphoz, pontosabban az évfordulókhoz kapcsolódó megosztások és bejegyzések - eleinte szigorúan idézetek másolása, majd jöttek az élménybeszámolók és a vendégposztok.

A blog most kicsit magát ünnepli, aztán visszatér a haladó hagyományokhoz és a Facebook oldalon megemlékezik Mahler haláláról.

Köszönet a sok "tetszik"-ért, a hozzászólásokért, a kritikákért és persze köszönet mindenkinek a támogatásért!

A bejegyzés trackback címe:

https://klasszikusok.blog.hu/api/trackback/id/tr182913063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tnsnames.ora 2011.05.18. 10:13:05

Vannak dallamok, amik kifejezetten rosszul esnek az embernek, de egyenesen kvázi a kibírhatatlanságig. Nem tudom ki hogy van vele, de nekem például ilyen a Happy Birthday (azonnal menekülő érzés fog el, ha rázendítenek társaságban). De ilyen a Boci-boci tarka is, amit már első hallásra is nagyon idegesített. (Érdekes módon viszont a Szamárindulót legalább egy nagyságrenddel jobban viselem, pedig az is túlontúl közhelyesen triviális)

Ezért volt meglepő, hogy Gidon Kremerek Happy Birthday variációsorozatát nemcsak végig tudtam hallgatni, de még szeretni is tudtam. Ezt a linkelt egyébként azt hiszem ugyanarról (mint a Kremer-variáció-sorozat vagy 8 zongorás Dongó) a koncertről való Kissin-Argerich verziót itt a melóhelyen most nem tudom meghallgatni, sajnos.

foeniculum 2011.05.18. 10:58:35

Boldog szülinapot!
Ha már említve lett, akkor a következővel:

www.youtube.com/watch?v=2wyDX_6IwUo

Verbier Piano Extravaganza fesztivál. Viszont szerintem a blogban belinkelt részlet nem innen való, legalábbis a háttérből úgy tűnik, de majd még utánajárok :)
Annyit megemlítenék, hogy ehhez a zenéhez, zenei variációkhoz tartozik egy zeneszerző is: Peter Heindrich személyében.

Viszont egyéveshez méltón, én a következő dallal szeretnék gratulálni:
www.youtube.com/watch?v=hi3pbtrqy70

_romanista 2011.05.18. 21:25:15

@vén betyár: @foeniculum: a blog és a bloggazda köszöni a gratulációt!

buckoka 2011.05.18. 22:09:24

Boldog születésnapot!
süti beállítások módosítása