Mindennapi klasszikusok

Mindennapi klasszikusok

Utazás a varázsszőnyegen

2012. május 20. - _romanista

Ma délelőtt a Bartók Rádió Partitúra című műsorában a fafúvosokról volt szó.

Az első zenei részlet Schubert "Nagy" C-dúr szimfóniájának második tétele volt. Eszembe jutott a frankfurti utazás a Fesztiválzenekarral: a főpróba és az esti előadás; utána azt írtam, hogy a Schubert szimfónia olyan volt, mint egy utazás egy szőnyegen.

A blog két évében talán az a legnagyobb élmény, hogy mennyire máshogyan látok bizonyos dolgokat most, mint láttam mondjuk egy vagy két éve. Amit viszont erről a szimfóniáról és a második tételről gondoltam akkor, egy szemernyit sem változott: ez a tényleg olyan, mint egy utazás egy varázsszőnyegen.

Legalábbis most még ezt gondolom... 

A bejegyzés trackback címe:

https://klasszikusok.blog.hu/api/trackback/id/tr904528035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tnsnames.ora 2012.05.20. 23:13:31

Nem akarnék nyomulni, meg "önmarketingelni", de nemrég feltettem a teljes szimfónia partitúrás verzióját, ha valakit érdekelne, abban a verzióban, ahogy szerintem a legjobban szólal meg ez a mű.

www.youtube.com/watch?v=Yyw5OHUDHh4

_romanista 2012.05.21. 14:54:02

@tnsnames.ora: már ki is került önálló bejegyzésként, köszönet a videó ajánlásáért!
süti beállítások módosítása