Mindennapi klasszikusok

Mindennapi klasszikusok

Április 25-én folytatódik a BMC-ben a Mindennapi klasszikusok oldal zenetörténeti előadás-sorozata

2014. április 22. - _romanista

Az előadó ismét Mácsai János zenetörténész lesz, az előadás pedig szorosan kapcsolódik majd a 19:45-től, szintén a BMC-ben megrendezésre kerülő kortárs zenei koncerthez, amelyet a BFZ kortárs zenei együttese ad. Az est Miért nehéz hallgatni a 20. század zenéjét? címet viseli, egy rövid bevezető: Tényleg nehéz? Tényleg könnyebb Bachot hallgatni, mint Schönberget? Érdemes kissé utánajárni, hogyan hallgatunk zenét. Mit hallunk meg belőle, és mit hallunk másképp, mint ahogy a szerző elképzelte. Hogyan gátolja, vagy segíti mindez a befogadást?

Az előadás 17:30-kor kezdődik a BMC-ben, és várhatóan 19:00-ig tart majd.

Jegyvásárlás a jegy.hu oldalon vagy a helyszínen.

Az előadás engem a "Bach versus Schönberg", és az utána következő koncert mellett még két dolog miatt érdekel: Május 7-én Ligeti koncert lesz a MÜPÁ-ban, ahol elhangzik a Requiem is, illetve azt vettem észre, hogy ugyanaz a mű sokkal jobban tud tetszeni, ha teljesen véletlenül csípem el az autóban vagy otthon a konyhában, szemben azzal, mint amikor rákészülök a zenehallgatásra.

Az est Facebook event linkje: https://www.facebook.com/events/313465882134442/ - sok szeretettel várunk minden érdeklődőt! Gyertek, mert ez az előadás is biztosan nagyon izgalmas lesz, akárcsak az ezt megelőző három!

A bejegyzés trackback címe:

https://klasszikusok.blog.hu/api/trackback/id/tr546067590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása