Mindennapi klasszikusok

Mindennapi klasszikusok

Klasszikus zenei ismeretterjesztő előadás-sorozatot indít a Mindennapi klasszikusok oldal és a BMC

2013. december 02. - _romanista

bartók_béla.jpgNyáron a reflexológus azt mondta: "Lép - a meg nem lépett lehetőségek..." Az egyik ilyen régóta dédelgetett ötlet, meg nem lépett lehetőség a címben jelzett ismeretterjesztő előadás-sorozat volt: évek óta egyeztetünk, beszélgetünk erről Mácsai Jánossal. Aztán a reflexológus mondatával szinte egy időben jött egy BMC-s kapcsolat és lehetőség: december 15-én vasárnap elindul egy remélhetőleg jövőre is átnyúló sorozat.

A koncepció röviden: zeneszerető, zenét gyakran hallgató embereknek olyan útmutatót, irányjelzőket adni, amelyek segítenek egy szerző, egy adott mű mélyebb megismerésében, megértésében, befogadásában.

Az első alkalom egy koncerthez és Bartókhoz kapcsolódik - Bartókkal kezdeni egyébként is merész: december 15-én 18:00 órai kezdettel Mácsai János zenetörténész tart előadást a BMC Könyvtártermében Bartókról, a Bartók vonósnégyesekről. A BMC címe: 1093 Budapest, Mátyás utca 8. - térkép.

Az előadás címe: "Sugárzása, fénye mint a napé..." - ez a Negyedik vonósnégyesre vonatkozik, amely az Ötödik és a Második társaságában 19:30 órai kezdettel hangzik majd el a BMC Koncerttermében a Kelemen kvartett előadásában, így azok a látogatók, akik élő zenei élményre is vágyak, egyszerűen csak lesétálnak a könyvtárból a koncertterembe.

Jegyvásárlás a http://www.jegy.hu/program/mindennapi-klasszikusok-esti-beszelgetesek-bartok-47678/246116  oldalon vagy a helyszínen; a Kelemen kvartett előadására jegyet váltók, az arra jeggyel rendelkezők kedvezményes, 400 Ft-os áron vásárolhatnak jegyet a Mácsai János előadásra.

Zenei ízelítő a teljes negyedik vonósnégyes:

Az est Facebook event linkje: https://www.facebook.com/events/252748878217084/ - sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt! (A tervek szerint jövőre jön majd Beethoven IX. szimfóniája, a Schubert szonáták és szimfóniák, Rahmanyinov, Sosztakovics, és persze Brahms...)

A bejegyzés trackback címe:

https://klasszikusok.blog.hu/api/trackback/id/tr275671226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása