Mindennapi klasszikusok

Mindennapi klasszikusok

Keith Richards ma 69 éves. Egy londoni találkozás története

2012. december 18. - _romanista

keith_richards_cut_small.JPGKeith Richards ma 69 éves. A Mindennapi klasszikusok oldal 2010 óta minden évben megemlékezik erről a jeles évfordulóról, ezúttal egy találkozás történetén keresztül. A találkozás sajnos nem velem esett meg, hanem egy barátommal - a továbbiakban Róbert.

Róla annyit kell tudni, hogy gyerekkora óta hatalmas Rolling Stones rajongó, neki ez a találkozás valami olyasmi, mintha egyszer egy fanatikus ROMA szurkolót az a megtiszteltetés érné, hogy Tottira rásegítheti a kabátot a lecserélés után.

A történet röviden: Róbert és a barátja, Dóra szereztek jegyet a Rolling Stones november 29-ei londoni koncertjére egy közös barátjuk segítségével. Ez az illető bejáratos az együttes köreibe, olyannyira, hogy a koncert előtt szólt nekik: esetleg lenne-e kedvük eljönni egy zártkörű fogadásra, ahol ott lesz a zenekar is - meglepő módon volt kedvük elmenni. Fél órával korábban érkeztek - ez volt a szerencséjük, ugyanis egyszer csak megjelent Keith Richards.

R. keze-lába remegett az izgalomtól, amikor odament Richardshoz, hogy kérjen egy aláírást a jegyre. Richards készséges volt, R. ettől felbátorodott, és kért egy közös fotót - ez a fenti fénykép - Róbert kérésére őt levágtam a képről. (A kéz és lábremegésről: egyszer pont egy Barcelona - Real idején voltam Barcelonában, és mivel nem sikerült jegyet szerezni a meccsre, elmentünk a szálloda elé, ahol a Barca pihent a meccs előtt. Akkor láttam pár percre Ronaldinhot, és nekem is remegett kezem-lábam, pedig se a Barcelonát, se őt nem szeretem igazán.)ticket_small.JPG

És hogy milyen volt Keith Richards? Róbert elmondása szerint egyáltalán nem olyan, mint amilyen képzelnénk az Őt körüllengő kép és legendák alapján; nem volt szétcsapva, nem volt szétszívva, kifejezetten jókedvűen, vitálisan és ruganyosan járkált.

Egyébként meg teljesen mindegy, hogy milyen (volt): akár szétcsapva, akár ruganyosan - Ő a létező legnagyobb!

Isten éltessen, Keith, és nagyon reméljük, hogy legalább egyszer lesz még Rolling Stones koncert Budapesten!

A bejegyzés trackback címe:

https://klasszikusok.blog.hu/api/trackback/id/tr204966577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G. Wolf 2012.12.18. 19:03:35

Boldogat a mesternek! :)

mikka 2012.12.18. 21:26:18

Lucky Bastaaards! :) HB Keith!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.18. 21:38:50

Isten éltesse, nem is néz ki csak 89nek...

sofalwy 2012.12.18. 22:36:49

A 69-edikre kívánok neki egy kiadós 69-et egy szépséggel. Egészségére!

És egy kis ZENE tőle 2 változatban (a csúcs!):

www.youtube.com/watch?v=h2h3TlHcLY0

www.youtube.com/watch?v=_8ijaUa0EZY

(A második a Scorsese filmből.)

zsebatya 2012.12.19. 09:51:20

A Mester a Scorsese-filmben azt nyilatkozta (kérdés így szólt, melyikük a jobb gitáros, Ronnie Wood, vagy te), hogy ez senkit nem érdekel, de ketten együtt jobbak vagyunk, mint tíz másik. Aki egy olyan pálya vége felé, amit ez a pacák bejárt, ilyet tud mondani, az nagy ember. A felelgetős gitárjákukra pedig nincs leíró szó, az maga a zsenialitás. Pedig olyan egyszerűnek tűnik: itt egy egy G-dúr, ott egy H-moll - de egyszerre az egész egyben az a tökély. No meg persze van még egy Jaggerük is.

zsebatya 2012.12.19. 10:03:23

Bocs, Wattsot kihagytam. Nála feszesebben ütő, egyszerű szerkón játszó dobost még nem hallottam, pedig jó néhány zenekar környékén megfordultam. És nem vagyok fiatal.

Facel Vega 2012.12.19. 10:52:33

Isten éltesse!

Lehet, hogy nem ő a legvirgásabb gitáros, de ő maga a rock'n'roll (különösen, mert már akkor is az volt, amikor a hasonló jelzőt birtokló sztárok még a homokozóban játszottak).

ztskyline 2012.12.19. 15:07:09

@Facel Vega: tudom, hogy a Stones az alfaomega egy atlag rockrajongo szemeben es ebbol kifolyolag Richards maga a r n' r SZERINTUK, es a media reszerol. De van egy ember es bandaja kozel sem akkora nepszeruseggel a mainstream rockereknel es a medianal, de annal nagyobbal viszont a rockzeneszeknel. Lemmy es a Motorhead! Eredetisegben merfoldeket ver Richards-ra, bar meg csak 66 eves. A White Line Fever konyv es a Lemmy dokumentumfilm zsenialis, csak ajanlani tudom mindenkinek-a zene utan persze.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2012.12.23. 14:11:22

Szerintem is maga a rocknroll. Éljen még soká!
süti beállítások módosítása