Mindennapi klasszikusok

Szolgálati közlemény: adventi koncertek

A bejegyzés ötlete foeniculumtól származik, idézet a leveléből:

"A lényeg, hogy most Advent táján a belvárosi templomokban sokfelé adnak akár nevesebb előadók is ingyen-koncerteket, és sok esetben nehézkes az utánajárás, épp merre, mit lehet látni-hallani. Sőt, ilyenkor sok amatőr zenekar/kórus is szívesen probálja ki magát, és okoz örömet a környezetének ilyen hangulatkoncerttel. Az apropót az adta, hogy szerdán egy ilyen koncerten jártam, a Belvárosi Szent Anna templomban: 'Déli orgona koncert sorozat' nevű rendezvény egyik eseményén. A koncertről a következő honlapon értesültem:

http://www.orgonakoncertek.gportal.hu/gindex.php?pg=29798746&dt=12012010

A koncert programja a következő volt, illetve Somogyi-Tóth Dániel orgonált:

Bach - C-dúr Preludium és fúga BWV547

Vivaldi-Bach - d-moll Concerto BWV 596

Bruhns - e-moll Preludium és fúga

Boelmann - Gótikus szvit
 
Valódi kis csemege darabok, kellemes előadás, és sajnálatos módon ebben az időpontban, illetve a gyenge reklámnak köszönhetően alig volt hallgatóság a templomban, holott esetleg egy jobb reklámmal többen is összegyűltünk volna meghallgatni...
Innen jött az ötlet, hogy a hozzászólók, akik esetleg tudnak bármilyen templomi hangverseny programokról: akár zenekari, kórusművek, kamarakoncertek, és orgonakoncertek; osszák meg velünk ott a blogon.
Még egy különlegességre szeretném felhívni a figyelmet ezen belül:
A fentebb linkelt honlapon találtam: 5-én vasárnap egy hangversenykülönlegességet, egy valódi csemegét:
Király Csaba orgonajátékát lehet élvezni a Békásmegyeri Evangélikus templomban többek között olyan szuper darabokkal, mint A. Vivaldi – J. S. Bach 1685-1750  A-moll concerto BWV 593..."

Eddig a levél, a bloggazda örömmel tett eleget a kérésnek.

5 Hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://klasszikusok.blog.hu/api/trackback/id/tr602490859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foeniculum 2010.12.03. 17:44:08

Jaj, és azt is írtam, hogy nincs olyan színvonalon megfogalmazva, hogy közvetlen kirakható lenne....

foeniculum 2010.12.05. 15:23:06

Megvallom, ekkora érdektelenségre nem számítottam.... :(

KrizsiL 2010.12.06. 15:03:12

Ne kedvetlenítsen el a látszólagos érdektelenség. A blogot, úgy mint bármely másikat, sokkal többen olvassák mint ahányan írnak. Úgy gondolom sokak számára bizonyult érdekesnek az itt közzé tett információ.

tnsnames.ora 2010.12.06. 15:17:23

Ez az idézett orgonás koncertműsor egy kifejezetten hallgatóbarát műsor, szvsz. Ebből kettőt (Bruhns és Concerto) én magam is feltettem kottásan a Youtube-ra. Igazándiból persze a Gótikus szvit is kíáltana kottaillesztés után.

A Gótikus-szvit záró Toccata tétele, elég neves, közismert darab. Jelzem az After Crying is feldolgozta De Profundis albumának egyik monumentális számában: Eskűszegők.

foeniculum 2010.12.06. 21:09:14

@tnsnames.ora: igen, valóban nagyon élvezetes műsor volt :)
Különösen tetszett a Gótikus szvit :)

@KrizsiL: remélem :)
Bár a hátsó szándékom inkább az volt, hogy mások is tesznek majd föl hasonló ajánlatokat....