Mindennapi klasszikusok

Mindennapi klasszikusok

Csütörtök esti zenehallgatás a Nemdebárban május 29-én - Bach: Goldberg-variációk

2014. május 26. - _romanista

Sokat gondolkozom a Nemdebár csodáján, mert hogy csodája van, az egészen biztos. A Nemdebárban különös sorsok, egyéni utak találkoznak; ezek egyszerre erősödnek fel, és egyszerre veszítik el minden egyediségüket; a Nemdebárban, ebben a félhomályos olvasztótégelyben mindenki egyenlővé válik, amíg ott van.

Kicsit olyan ez, kicsit olyanok vagyunk, mint egy iskolai osztály ezekkel az utakkal, sorsokkal. Május 29-én csütörtökön a Nyolcadik Nemdebárnak nagyon nagy spirituális élményben lesz része: meglátogat minket este kilenc - fél tíz körül Bach.

Én Bachot úgy képzelem, hogy Ő lakik az égben mindenek felett, amikor már se bolygók, se csillagok nincsenek, akkor érkezünk meg egy nagyon egyszerű házhoz, ebben él egyedül Bach. Most csütörtökön lejön hozzánk, hogy aztán felvigyen minket magához. Tőle látszanak legjobban a csillagképek: a Brandenburgi-csillagképek, a cselló szvit-csillagképek, vagy éppen a Goldberg-csillagkép. Csütörtökön ezen a különös osztálykiránduláson Bach a Goldberg-csillagképet fogja megmutatni nekünk.

Egy kérés: hozzatok tetszőleges, formájú és számú mécsest, gyertyát - rakjuk ki együtt a sötétben a Nemdebár Goldberg-csillagképét!

Az este Facebook-event linkje: https://www.facebook.com/events/235448586654099/ - gyertek!

A bejegyzés trackback címe:

https://klasszikusok.blog.hu/api/trackback/id/tr666179229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása