Mindennapi klasszikusok

Mindennapi klasszikusok

Március 28-án folytatódik a BMC-ben a Mindennapi klasszikusok oldal zenetörténeti előadás-sorozata

2014. március 18. - _romanista

1395050031_strav_schu_310.jpgAz előadó ismét Mácsai János zenetörténész lesz, az előadás pedig szorosan kapcsolódik majd a 19:30-tól, szintén a BMC-ben megrendezésre kerülő Schubert - Sztravinszkij koncerthez. Az est A zenei folyamat. Egyetértő párbeszéd vagy vita? címet kapta, egy rövid kedvcsináló:

Vajon létezik-e bármi is, ami összeköt két annyira különböző világot, mint Schuberté és Sztravinszkijé? Vajon milyen eszközökkel éri el két ennyire különböző zeneszerző, hogy lekösse figyelmünket? És vajon van-e más is, amit el akarnak érni ezen kívül? Vajon igaz-e Sztravinszkij megjegyzése, hogy a zene nem fejez ki semmit, csak önmagát?

Az előadás 17:45-kor kezdődik a BMC-ben, és várhatóan 19:00-ig tart majd.

Jegyvásárlás a jegy.hu oldalon vagy a helyszínen.

Zenei kedvcsinálónak egy a koncerten is elhangzó Schubert mű:

És egy szintén elhangzó Sztravinszkij mű:

Végezetül két rövid vélemény a februári Beethoven-estről: "Hiánypótló. Erőleves a léleknek." A másik: "Amióta klasszikus zenét hallgatok, Beethoven folyamatosan jelen van az életemben. Talán a 'legbonyolultabb' szerző, akit ismerek. Az előadás éppen ebben segített: olyan volt, mint egy megfelelő időben és helyen leszúrt irányjelző..."

Az est Facebook event linkje: https://www.facebook.com/events/630867873653372 - sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt - gyertek, mert ez is nagyon izgalmas lesz, és egészen biztosan ez is egy megfelelő időben és helyen leszúrt irányjelző lesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://klasszikusok.blog.hu/api/trackback/id/tr125867970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása