Mindennapi klasszikusok

Mindennapi klasszikusok

Schubert II. szimfóniája

2013. október 20. - _romanista

schubert_1.jpgSchubert II. szimfóniáját 1877-ben október 20-án mutatták be Londonban. Tóth Dénes Hangversenykalauzában ezt találtam az első Schubert szimfóniákról: "Schubert első öt szimfóniáját 16 és 20 éves kora között írta. Ezek az ifjúkori művek a mélyről fakadó ösztönösség csodálatos megnyilatkozásai. Itt már a dal nagymestere szól hozzánk, a formaépítkezés ugyan még nem tökéletes, a harmonizálásban naiv megoldások váltakoznak pompás ötletekkel, az ellenpontban való jártasság hiányai is gyakran kiütköznek, mégis ezeket az ifjú fővel írt műveket beragyogja a mélosz fénye, az üde líraiság melegsége, Schubert lelkének gyengéd érzelmessége."

A Bartók "A hét zeneműve" előadása: http://www.mr3-bartok.hu/component/option,com_alphacontent/section,5/cat,18/task,view/id,73/Itemid,52/

A bejegyzés trackback címe:

https://klasszikusok.blog.hu/api/trackback/id/tr1004860013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása