Mindennapi klasszikusok

Mindennapi klasszikusok

Esték Richterrel és egy Chopin noktürnnel

2012. december 09. - _romanista

richter.jpegA 14 lemezes Richter Magyarországon gyűjteményből egy kikerült, és azóta önálló életet él - a többi 12 lemez a tokban, a dupla lemez a CD lejátszó előtt. Olyan ez, mint egy Andersen mese: a magányos Richter lemezek: az egyiken öt Mendelssohn darab, aztán ez a Chopin noktürn, utána Debussy, megint Chopin, és a végen egy Schubert szonáta.

Szinte minden este ez a lemez, néha a párja is: Bach WTC-válogatás, de az igazi az első, az öt Mendelssohn Szavak nélküli dal a ráhangolódás, aztán jön a noktürn - az esték lokális maximuma; utána aztán szépen elmúlik, lecseng a többi.

Fogalmam sincs, hogy miért írom ezt le, egyszerűen csak jó volt leírni, és jó most egymás után meghallgatni ezt a noktürnt nem is tudom, hogy hányszor...

Talán ez a noktürn is olyan, mint egy Andersen mese...

A bejegyzés trackback címe:

https://klasszikusok.blog.hu/api/trackback/id/tr414956623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása