Mindennapi klasszikusok

Mindennapi klasszikusok

Öröm

2011. október 10. - _romanista

Az Index szerkesztőségéből továbbított levél pénteken: a Budapesti Fesztiválzenekar meghívna egy Indexes kollégát az október 23-ai frankfurti hangversenyre.

Műsor:

Bartók: Magyar parasztdalok

Bartók: II. zongoraverseny - szólista: Schiff András

Schubert: IX. (C-dúr, "Nagy") szimfónia.

Lenne-e kedvem menni? - így szól a kérdés. Azt hiszem, kétszer éreztem ilyen örömöt: egyszer gimnáziumban, amikor a történelem tanár hozott Rómából egy ROMA sálat, másodszor pedig tavaly, amikor végre felértünk a lépcsőn egyenes a Curva Sudba; alattunk, mellettünk, mindenhol a zsúfolt Stadio Olimpico...

A bejegyzés trackback címe:

https://klasszikusok.blog.hu/api/trackback/id/tr243290994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

futura 2011.10.10. 10:20:50

Ritka lehetőség, magyarokat magyarként külföldön hallgatni. Egyben felelősség is, az élményed át is kell adni a blog nagyközönségének. Még egyszer, - a sárga irigység a meghívásért, a többi érzést nem értem, a labdarúgás nevű játékból már rég kiiratkoztam.

_romanista 2011.10.10. 11:24:13

@futura: és ami nagyon érdekes: 1956-10-22-én Cziffra ezt a Bartók zongoraverseny játszotta, és állítólag nem kis része volt a másnapi eseményekben.
ez nem magyar foci, ez a ROMA, az teljesen más....

foeniculum 2011.10.10. 11:44:19

Gondolkodtam én is, hogy együtt örüljek veled, vagy irigykedjek inkább.... :)))
Azt hiszem az elsőt választom, és várom majd a beszámolót

bruticsello 2011.10.11. 14:05:21

Schiff-fel nem jó a Bartók II. Egyszerűen nem jó, se lemezen, se élőben. Cziffrával sem az igazi, nem az ő világa. Richter is játszotta (Ferencsikkel), az már érdekes. A Pollini/Abbado viszont meglepően jó - az I.-vel együtt. Kocsis, naná. Ránki/Kocsis is szép (élő). És azért a Donohoe/Rattle párost se felejtsük el.

A Schubert "nagy C-dúr"-ban a magyarok közül Simon Albert alkotott nagyot. Van belőle CD. Ínyenceknek kötelező.
süti beállítások módosítása